Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief
Apotheek Vynckier

Een nieuwe dienst: Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier

Voortaan kunnen jouw medicatiegegevens, indien je hiervoor toestemming geeft, door elke apotheker geconsulteerd worden. Alleen de informatie over jouw geneesmiddelen kan geraadpleegd worden in elke apotheek waar je binnenstapt. Zo worden bijvoorbeeld interacties en dubbelgebruik onderschept. Deze dienst wordt gratis aangeboden en komt alleen jouw veiligheid ten goede. De uitwisseling van informatie wordt streng beveiligd en de vertrouwelijkheid van alle gegevens is gegarandeerd. KLIK HIER of op de figuur hieronder voor een duidelijke illustratie van alle voordelen van het gedeeld farmaceutisch dossier.

Voor meer uitleg of om jouw toestemming te geven, kan je steeds terecht in onze apotheek!

Op zoek naar de apotheek van wacht?

De wachtregeling in je regio wordt georganiseerd via Geowacht. Hierbij wordt rekening gehouden met de geografische locatie, de spreiding van de inwoners en de afstand tussen de verschillende apotheken. Overdag (tot 22u) kan je de apotheek van wacht terugvinden via www.geowacht.be of 0903/922 48. Om te weten welke apotheek tussen 22u en 9u van wacht is, bel je naar 0903/922 48 (telefoneren kost 1,5 euro per minuut).  Download nu de gratis "Wachtapplicatie" en vind op elk moment de apotheker van wacht in je buurt!

Laat migraine je leven niet overschaduwen!

Iedereen heeft ooit wel eens een plotse aanval van hoofdpijn. En dat kan vaak een flinke impact hebben op het dagelijkse leven.  Maar niet elke hoofdpijn is migraine. Migraine treft vooral mensen tussen 25 en 45 jaar, maar kan op alle leeftijden voorkomen. Meestal voel je kloppende of bonzende pijn die verergert bij beweging. Misselijkheid, braken en/of overgevoeligheid van licht en geluid komen ook vaak voor. Herken je deze symptomen? Doe dan de migrainetest: KLIK HIER of op de figuur hieronder. 

Waarom krijg je een migraineaanval?

De juiste oorzaak van migraine is niet bekend. Het is enkel geweten dat de aandoening erfelijk kan zijn en dat er verschillende prikkels een aanval kunnen uitlokken:

• Voeding: Sommige voedingsmiddelen en alcohol kunnen een aanval uitlokken, maar niet bij iedereen. Vaker gaat het om onregelmatig, te laat of te weinig eten of het overslaan van een maaltijd.
• Slaap: Veranderingen in je slaappatroon, onregelmatig slapen en zowel slaapgebrek als teveel slapen.
• Stress: Een druk leven, werk, het opkroppen van problemen of andere stressfactoren.
• Omgeving: Fel of flikkerend licht, sterke geuren, opvallende weersveranderingen, temperatuurschommelingen, veranderingen in luchtdruk.
• Hormonale schommelingen: Hormonale factoren bij vrouwen zoals menstruatie, hormonale anticonceptie, menopauze enz.
• Bepaalde geneesmiddelen

Hoe kan je een migraineaanval behandelen?

Als medicatie wordt paracetamol, een ontstekingsremmer (NSAID) of aspirine aanbevolen, eventueel gecombineerd met een antibraakmiddel om de misselijkheid tegen te gaan. Wanneer een enkelvoudige pijnstiller niet helpt, bestaan er ook combinatiepreparaten. Kom gerust langs in de apotheek. Wij zoeken samen met u naar de beste behandeling. Ook kunnen wij jou een migrainedagboek bezorgen. Door dit langere tijd bij te houden, kunnen we de eventuele triggers van jouw migraineaanvallen nagaan.

Bij hele zware, aanhoudende klachten, kan je ook terecht bij de huisarts of neuroloog. Zij kunnen jou dan verder helpen met het voorschrijven van acute en zelfs preventieve medicatie. 
 

 
Read More

De zomer komt eraan! Ons apotheekteam geeft je graag uitgebreid uitleg over goede zonnebescherming.

 

 Acties

Louis Widmer beschikt over een uitgebreid gamma aan zonneproducten voor het hele gezin. Deze zomer ontvang je bij aankoop van één zonneproduct reeds een gratis Louis Widmer douchegel 100 ml (actie geldig zolang de voorraad strekt).

Mitopik crème is een plantaardige crème die aanbevolen bij de verzorging en verzachting van insectenbeten en zonnebrand. Bij aankoop van een tube ontvang je nu een gratis pakje Mitopik Patchcare. Dit zijn discrete jeukstillende pleistertjes om op een muggenbeet te leggen (actie geldig zolang de voorraad strekt).  

Het PH5-verzorgingsgamma van Eucerin is uiterst geschikt voor de gevoelige huid. Momenteel krijg je 20% directe korting bij aankoop van een PH5-product (actie geldig zolang de voorraad strekt).