Nieuwsbrief November 2016

 

Hou je weerstand op peil tijdens de winter!

 

Maar liefst 70% van ons immuunsysteem bevindt zich in onze darmen. Het is dus absoluut noodzakelijk om ze gezond te houden. Probactiol® helpt de darmfunctie te ondersteunen en de weerstand op te bouwen. Het is een merk met unieke eigenschappen. Het merk heeft een aanbod voor alle leeftijden. 

 

 

Elk product in het Probactiol® gamma bevat een hoge dosering levende bacteriën, overeenkomstig de leeftijd waarvoor het wordt aanbevolen. Zo bevat, bijvoorbeeld, Probactiol® plus voor volwassen er maar liefst 25 miljard, Probactiol® junior voor kinderen 10 miljard. Dankzij de hoge dosering wordt de darm volledig gekoloniseerd binnen de 24 uur. De hoge dosering in Probactiol® zorgt voor een gebruiksvriendelijke inname: in de meeste gevallen volstaat 1 inname per dag.  

Voor meer uitleg kan je steeds terecht bij één van onze apothekers. Ook staaltjes van enkele referenties zijn in de apotheek beschikbaar. We beschikken voor deze producten ook over interessante spaarkaarten. 

 

Vaccinatie tegen pneumokokken


De pneumokok is de bacterie die in veel gevallen verantwoordelijk is voor een longontsteking, ook pneumonie genoemd. Bij ouderen houdt een longontsteking ernstige risico's in. Zo ontstaat bij 1 op 4 patiënten met een bacteriële longontsteking een bloedvergiftiging met frequent dodelijke afloop (4 op 10 gevallen). 

 

Wie laat zich best vaccineren? 

Iedereen kan een longontsteking krijgen, maar volgende personen hebben een groter risico en laten zich dus best vaccineren:

 

  • Volwassenen boven de 65 jaar.
  • Iedereen die lijdt aan hart-, long-, lever- of nieraandoeningen.
  • Mensen met aandoeningen die het afweersysteem verzwakken.
  • Iedereen die rookt. 

 

Wat je verder nog moet weten...

Momenteel zijn er 2 vaccins beschikbaar nl. Pneumo 23 ® en Prevenar 13 ®. Deze vaccins worden niet terugbetaald door het RIZIV maar sommige ziekenfondsen komen geheel of gedeeltelijk tussen via hun aanvullende verzekering. Welk vaccin of welke combinatie hiervan aangewezen is, hangt af van persoon tot persoon. Een bespreking met de dokter is hiervoor aangewezen. Het vaccin moet niet jaarlijks herhaald worden. Voor meer informatie kan je steeds bij ons terecht!

 

Herken een beroerte!


Een beroerte is een medische aandoening, waarbij de doorbloeding van de hersenen plots wordt verstoord. Zo'n herseninfarct kan ontstaan door afsluiting van een bloedvat en hersenbloedingen. Iedere dag krijgen 52 mensen in België een beroerte. Deze aandoening heeft vaak invaliditeit als gevolg en is een belangrijke doodsoorzaak. Welke verschijnselen optreden en in welke mate de patiënt kan herstellen, is sterk afhankelijk van de soort beroerte, de regio en de grootte van het beschadigde hersengedeelte.

Voor meer informatie: KLIK HIER. 

 

 

Actie Eucerin PH5 


Profiteer nu: Zolang de voorraad strekt, ontvang je 20% korting bij aankoop van één Eucerin PH5-referentie.