Nieuwsbrief Februari 2017

HET ELEKTRONISCH VOORSCHRIFT 

In 2017 blijft de papieren versie nog geldig, maar het is een overgangsjaar. Veel artsen en tandartsen zullen reeds elektronisch voorschrijven.  Dan ontvang je niet langer een papieren voorschrift, maar wel "een bewijs" van dat elektronisch voorschrift. In de apotheek scannen we de barcode in en zo kunnen we het elektronisch voorschrift ophalen. Enkel het elektronisch voorschrift heeft een wettelijke waarde.  Manuele toevoegingen op het papieren "bewijs" tellen dus niet mee.  

 

 

Vanaf 1 januari 2018 zal enkel het elektronisch voorschrift geldig zijn. Het papieren voorschrift blijft mogelijk in dringende gevallen. Het papieren bewijs zal ook geleidelijk verdwijnen. Dan zullen we in plaats van een barcode jouw eID-kaart moeten lezen om het voorschrift op te halen. Voor meer uitleg kan je steeds terecht bij één van onze apothekers.

 

EEN GENERISCH MIDDEL: WAT IS DAT EIGENLIJK? 

Een generisch geneesmiddel is een kopie van een origineel geneesmiddel. Het bevat dezelfde actieve bestanddelen en is even efficiënt. Dergelijke geneesmiddelen zijn onderworpen aan dezelfde kwaliteitscontroles als de originele versie.

In theorie zijn de concentraties van de actieve bestanddelen, de doseringen en indicaties dezelfde als voor het origineel merkgeneesmiddel. Er kan wel een klein verschil optreden bij de niet-actieve ingrediënten waardoor de verwerking in het lichaam heel lichtjes kan verschillen.

Een generisch geneesmiddel is vaak goedkoper omdat de onderzoekskosten veel lager zijn of zelfs helemaal wegvallen. Tegenwoordig hebben bedrijven die originele geneesmiddelen op de markt brengen wel de mogelijkheid om hun prijzen af te stemmen op die van de generische geneesmiddelen.

Bij vragen kan je steeds in onze apotheek terecht.  

 

NIEUW IN DE APOTHEEK: CENT PUR CENT, eindelijk een cosmetica-gamma voor alle huidtypes!  

Cent pur Cent is een nieuwe make-up lijn die voor 100% bestaat uit natuurlijke mineralen. Ook met een heel gevoelige huid kan je bij dit gamma terecht. In de apotheek staat permanent een stand met alle testers en we beschikken over handige boekjes met heel wat tips en tricks om je op een natuurlijke manier op te maken. Er worden in de apotheek ook frequent adviesdagen georganiseerd. Heb je hier interesse in? Laat ons dat dan zeker weten. Dan contacteren wij u als eerste bij een volgende demodag!

 

ACTIE METARELAX 

Metarelax is een goed opneembaar magnesiumsupplement dat tevens ook actieve B en D-vitamines bevat . MetaRelax is dankzij zijn specifieke samenstelling ideaal om te gebruiken bij stressmomenten en vermoeidheid en is goed voor de spieren. Momenteel ontvang je bij aankoop van 45 tabletten 15 tabletten gratis (actie geldig zolang voorraad strekt)!