Nieuwsbrief Augustus 2018

JAARLIJKS VERLOF

Wees voorbereid, want binnenkort gaan wij er eventjes tussenuit... De apotheek zal gesloten zijn van 20 augustus tot en met 1 september. Vanaf 3 september staan wij terug voor u klaar!

 

Hoge temperaturen, lange avonden op een terrasje, een rijk aanbod festivals… De zomer is volop aan de gang! Ga je op reis of geniet je van de charme van eigen land? Met een goede voorbereiding haal je het maximum uit je vakantie en kom je gezond de zomer door. 

OP REIS?

Zeker wanneer je naar een ver land reist, is het aangeraden om voldoende op voorhand het reisadvies en de aanbevolen vaccinaties voor je bestemming te controleren. Op de websites Reisgeneeskunde van het Tropisch Instituut kan je eenvoudig alle benodigde informatie opzoeken op basis van het land of regio waar je naartoe reist. Sowieso is die site een bezoekje waard, vooral als je verre oorden opzoekt. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen voor je vertrekt, vermijd je onaangename verrassingen tijdens je vakantie.

 

VAKANTIE IN EIGEN LAND?

De vakantie is het ideale moment om ervoor te zorgen dat je huisapotheek op orde is. In onze apotheek kan je terecht voor een handige checklijst. Onze apothekers helpen u graag verder. 

De laatste tijd stijgt het kwik serieus op onze thermometers. Geneesmiddelen en hitte vormen echter geen goede combinatie. Je lichaam kan anders reageren, de werking van het middel kan beïnvloed worden… In de apotheek geven we jou graag uitleg over welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen met jouw geneesmiddelen en voor welke symptomen je eventueel zou moeten opletten. Let tevens ook op met alcoholconsumptie!

Ga je op uitstap? Ook in dat geval kan het geen kwaad om je voor te bereiden: vraag bij ons om je Gedeeld Farmaceutisch Dossier te openen (als dit nog niet gebeurd is!). Zo ben je bij apothekers in gans België zeker van advies afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

En verder raden we je aan om beschermd van de zon te profiteren, waakzaam te zijn voor teken- en andere beten en vooral… te genieten!